Pneumatik Aktifleşen Nasıl Seçilir? Neler Dikkat Edilmeli?
Pnömatik aktüatörler basınçlı hava kuvveti ile çalışır. Gerekirse basınçlı gazla da çalışır. Genellikle, kelebek valfleri, top valfleri,ve fiş valfleri açık ve açık kontrol amaçlı kullanılır..
Bir Pnömatik Aküatör Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Özellikler
Pnömatik aktüatör türlerinden biri, aktüatörün kullanılacağı uygulama, sıvı ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak seçilir.İsteğe bağlı özellikler kontrol edildi.
Genellikle tercih edilen aktüatör tipi standart tip ve çift aktüasyonlu döner pnevmatik aktüatörlerdir.Tuş valfleri ve amortisörleri.
Pnömatik aktüatör valfleri açma-kapama işlevini iki şekilde yerine getirir:
Pnömatik aktüatörleri seçerken, kontrol edilecek vanaların özellikleri de incelenmelidir.
Bu valf, tamamen açık ve tamamen kapalı pozisyonlara 90 derece döner.
Eğer valf asansörünün çıkış boyutları da standartsa, sorun olmayacaktır.
Çift hareketli aktüatörler 1/4 "-5/2 tek sarmal namur yönlü vanalı veya çift sarmal namur yönlü vanalı ile kontrol edilir.Tek hareketli (bağış geri dönüş) aktüatörler 1/4 "-3/2 tek sarmal namur yönlü valf tarafından kontrol edilir.
3 pozisyonlu pnevmatik aktüatörler özel bir TORK grubu yönlü valfi ile kontrol edilir.
Pnömatik aktüatörlerdeki vuruş ayarlama; Aktüatör gövdesinde ve namur valfinin üst kısmında bulunan iki vuruş ayarlama boğazıyla yapılır.Çarpım ayarlama vidaları kapaklardan eklenebilir.Bu nedenle, iki taraflı darbe ayarlama sağlanır. Ancak standart; Vücudaki darbe ayarlama vidaları ile darbeyi ayarlamaktır.